​V&D minstens een maand dicht

De warenhuizen van V&D houden hun deuren zeker vier tot zes weken gesloten. Mocht het binnenkort alsnog tot een doorstart komen onder Roland Kahn, dan kunnen de winkels niet direct weer open. Dat laat een woordvoerder van de curatoren weten.

Personeelsleden van het warenhuis aan het Rotterdamse Beursplein zeggen in het Algemeen Dagblad dat een doorstart onder Kahn van de baan is. Zij hebben maandagochtend om negen uur te horen gekregen dat ze de komende twee dagen nog kunnen werken, maar dat ze daarna niet meer terug hoeven te komen. Ze zijn momenteel aan het inventariseren welke voorraad aanwezig is.

Dat 'gerucht' uit Rotterdam is echter onjuist, zegt een woordvoerder tegen RetailNews. De onderhandelingen tussen Kahn en de vastgoedeigenaren zijn nog altijd gaande. In het weekend is zou juist progressie zijn geboekt met het doorstartplan van de Coolcat-oprichter, die minimaal 35 warenhuizen wil overnemen. Mocht het tot een overname komen, dan krijgt het personeel de uitnodiging te solliciteren voor een dienstverband onder de nieuwe eigenaar.

De curatoren lieten maandag nog weten dat de winkels twee dagen dicht bleven om de winkelvoorraden te inventariseren. De winkels in Heerlen en Sittard gaan in ieder geval niet meer open als V&D, laat eigenaar Jos van der Mortel weten aan 1Limburg. Die vestigingen komen mogelijk in handen van Hudson's Bay, dat er graag winkels van Galeria Inno wil openen. Het enige struikblok daarbij is volgens de vastgoedeigenaar de investeringen die hij moet doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!