​Paradigit gaat door met drie winkels

De curator van Paradigit heeft overeenstemming bereikt over een doorstart van drie winkels en het distributiecentrum. Ze komen in handen van oprichter Arjen de Koning, die vorige week nog het faillissement moest aanvragen.

De drie grootste winkels in Eindhoven, Maastricht en Utrecht gelden als aanvulling op de webwinkel van Paradigit, die niet onder het faillissement viel. “We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie”, aldus De Koning.

De vijf shop-in-shops die onlangs in V&D werden geopend vallen niet onder de doorstart. Dat komt volgens De Koning omdat de warenhuizen de komende weken gesloten blijven, in afwachting van zijn eigen doorstart.

Voor het faillissement had Paradigit ruim tweehonderd werknemers in dienst. Daarvan behouden bijna honderd mensen hun baan. Onderdeel van de doorstart is dat de productiegarantie van klanten is overgenomen. Daardoor kunnen klanten met garantieaanvragen zowel terecht in de webwinkel, als in de drie doorgestarte vestigingen.

De Koning liet vorige week nog tegenover Quote weten dat de online omzet van Paradigit hoger ligt dan die van de twaalf vestigingen. De fysieke tak draaide volgens hem al jaren verlies. De tekorten die daardoor ontstonden, moesten worden aangevuld vanuit de andere delen van het bedrijf. “Dat hebben we lang aangezien, maar ik heb geen hoop meer dat de winkels alsnog structureel winst gaan draaien.”

Paradigit maakt op zijn website ook melding van een winkel in Groningen. Dat betreft de winkel van Norrod, die in 2011 werd overgenomen. Die winkel viel buiten het faillissement, maar de toekomst ervan is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!