​Aktiesport en Perry Sport in de problemen

Het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. De financiële problemen bij Unlimited Sports Group (USG) zijn deels het gevolg van het omvallen van V&D en Macintosh Retail Group, schrijft de directie in een brief aan het personeel.

USG kreeg kort voor de kerstdagen te maken met aanvragen tot uitstel van betalingen van zowel V&D als Macintosh, die niet veel later failliet werden verklaard. Die retailers behoorden ‘tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG’, aldus de directie. Perry Sport had elf shop-in-shops binnen V&D, waar Aktiesport in 128 vestigingen van Scapino gevestigd was. Scapino maakt weliswaar een doorstart, maar heeft in zijn nieuwe strategie geen plek voor Aktiesport.

'Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijkertijd plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding', stelt de directie maandag. De holding waar de winkels onder vallen blijven nog buiten schot.

USG, dat ook met de retailmerken Time Out en Primo actief is, beschikt over 307 winkels in de Benelux. Aktiesport telt in ons land 180 vestigingen, Perry Sport zeventig. In totaal zijn er ruim 2500 mensen werkzaam.

De winkels zijn voorlopig geopend, terwijl ook de webshops nog in de lucht zijn. Het hoofdkantoor van Unlimited Sports Group is niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!