​Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard

Aktiesport en Perry Sport zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven de komende anderhalve maand geopend. Dat laat curator Toni van Hees weten tegenover de NOS.

Moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) verkeert nog altijd in surseance van betaling. Het concern beschikt over zo'n driehonderd winkels en 2500 werknemers in de Benelux. Daarbij gaat het onder meer om ruim vijftig vestigingen van Perry Sport en zo’n 130 eigen winkels van Aktiesport, dat ook met shop-in-shops binnen Scapino actief is. Ziengs, de nieuwe eigenaar van Scapino, heeft die samenwerking echter opgezegd, bevestigt Van Hees tegenover NU.nl.

De directie van USG nam maandag per brief al afscheid van het personeel. Daarin werd het personeel een mooie toekomst gewenst bij ‘of een nieuw USG of elders’.

Perry Sport en Aktiesport vallen sinds 2006 onder USG, dat in handen is van investeringsmaatschappij Bencis Capital. In 2007 werden ook de winkelketens Time Out en het Belgische Primo overgenomen. Lees op RetailWatching meer over de geschiedenis van Perry Sport, dat 150 jaar terug werd opgericht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!