​Albert Heijn kampt met stakingen in België

Twee supermarkten van Albert Heijn in België hielden dinsdag hun deuren dicht als gevolg van een staking. Het personeel heeft het werk neergelegd vanwege een mogelijke verkoop.

De Belgische Mededingingsautoriteit wil dat Albert Heijn acht supermarkten afstoot voor zijn fusie met Delhaize. Bij het Belgische supermarktconcern zou het gaat om vijf franchisevestigingen.

In Antwerpen en Gent, waar twee van de acht betrokken AH-filialen gevestigd zijn, kwamen medewerkers in opstand. De socialistische vakbond BBTK heeft dinsdagochtend met de directie gesproken. “Ze kunnen ons niet garanderen dat we worden overgeplaatst naar een andere winkel van Albert Heijn. Dat vergroot de onzekerheid”, aldus Sandra Adams van de vakbond tegenover De Standaard.

In Antwerpen en Gent werd de ingang door werknemers geblokkeerd. Het filiaal in Gent blijft ook op woensdag gesloten. In Leuven is het protest afkomstig van klanten, die een petitie zijn gestart tegen een mogelijke sluiting van Albert Heijn. Die supermarkt werd pas een jaar terug geopend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends