​C&A blijft rode cijfers schrijven in Spanje

C&A heeft het vorige boekjaar in Spanje afgesloten met een verlies van 10,6 miljoen euro. Een jaar eerder stond de modeketen nog voor 41,1 miljoen euro in het rood, meldt de Spaanse nieuwssite Modaes.

In 2013 werden ook al rode cijfers geschreven; destijds ging het om ruim elf miljoen euro. C&A bracht zijn negatieve bedrijfsresultaat het vorige boekjaar, dat eind februari 2015 eindigde, terug van 37,4 miljoen euro tot 8,3 miljoen euro.

De van oorsprong Nederlandse modeketen zag zijn verkopen in Spanje stagneren. De omzet kwam uit op 363,1 miljoen euro, ruim een miljoen minder dan een jaar eerder.

C&A had als doelstelling om in 2015 zwarte cijfers te schrijven. Daarvoor werden de activiteiten in Spanje de afgelopen jaren geherstructureerd. Zo werden de collecties meer toegespitst op het Spaanse publiek, prijzen verlaagd en 21 verlieslatende winkels gesloten.

De herstructurering vond plaats onder leiding van Marc Estourgie, die onlangs werd aangesteld als directeur van C&A Nederland. Wat de omzet van C&A in ons land is, maakt de retailer niet bekend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends