​Nieuwe Scapino-eigenaar snijdt flink in personeel

Scapino biedt 65 tot zeventig procent van het winkelpersoneel een nieuwe arbeidsovereenkomst aan. Van het kantoor- en distributiepersoneel behoudt dertig procent zijn baan. Dat meldt de Asser Courant op basis van een verklaring van Scapino.

Henk Ziengs is vanaf woensdag officieel eigenaar van het voormalige dochterbedrijf van Macintosh Retail Group. Bij de overname liet de curator nog weten dat Ziengs de intentie had om tachtig tot negentig procent van de tweeduizend werknemers onderdak te bieden.

De behoorlijke afslanking komt volgens Scapino omdat er op het kantoor en distributiecentrum in Assen, het oude hoofdkantoor van Scapino, ook werkzaamheden werden verricht voor andere ketens van Macintosh. ‘Het spijt ons zeer dat een aantal mensen, dat met hart en ziel voor het bedrijf Macintosh Retail heeft gewerkt, morgen geen baan meer heeft’, valt te lezen in de verklaring.

Ziengs gaat verder met 155 tot 160 vestigingen van Scapino. Het precieze aantal is onduidelijk, omdat er nog onderhandelingen gaande zijn met pandeigenaren. Het duurt volgens de retailer nog minstens tot april om de nieuwe structuur op orde te krijgen en alle contracten te tekenen.

RTV Drenthe heeft de afgelopen dagen veel boze reacties ontvangen van voormalig Scapino-personeel. Zij zijn onder meer verontwaardigd over vacatures voor nieuw personeel die in verschillende filialen zijn opgehangen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends