​Curator wil Perry Sport en Aktiesport samen verkopen

De curator van Perry Sport en Aktiesport heeft de voorkeur om de failliete winkelketens als één geheel te verkopen. Dat laat curator Toni van Hees weten tegenover RTL Z.

Perry Sport en Aktiesport werden dinsdag failliet verklaard, maar dat hoeft volgens Van Hees niet het einde van de winkelketens te betekenen. Hij vertrouwt erop dat een groot deel van de winkels kan doorgaan. Moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) bezit volgens de curator ‘hele aantrekkelijke vestigingen’. “Het zijn geen aftandse winkels. Dat zien andere partijen ook. Er heeft zich dus een groot aantal gegadigden aangemeld.”

De situatie is volgens van Hees anders dan bij V&D, omdat veel winkels van USG winstgevend zijn. Winkels die dat niet zijn kunnen door het faillissement makkelijker worden gesaneerd. Zo zit het bedrijf niet meer vast aan huurcontracten en hoeven er geen ‘dure afvloeiingsregelingen’ betaald te worden aan personeel. “Vooral voor de werknemers is dat natuurlijk heel vervelend, maar het is wel de realiteit”, stelt hij.

De curator liet eerder al weten er tientallen overnamekandidaten voor Perry Sport en Aktiesport zijn. Hij gaat nu een selectie maken van de meest serieuze partijen, om begin volgende week te onderhandelingen te starten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!