​Twee miljoen voor hulp ontslagen winkelpersoneel

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt ongeveer twee miljoen euro beschikbaar om personeel van failliete winkelketens aan nieuw werk te helpen. Asscher komt daarmee tegemoet aan de noodkreet van de vakbonden en Detailhandel Nederland.

"Wat er nu gebeurt is een drama voor de werknemers van V&D, maar ook voor andere winkels in de winkelstraten", zegt Asscher tegenover de NOS. Het geld gaat naar ‘kansrijke en concrete plannen’ om mensen aan nieuw werk te helpen.

Die hulp zou geboden moeten worden in zogeheten mobiliteitscentra, van waaruit winkelpersoneel moet worden begeleid naar nieuw werk. Die moeten op verschillende plekken in het land worden opgezet. In die centra moet worden gekeken naar wat de mensen kunnen en aan wat voor soort personeel er behoefte is in de verschillende regio's.

Ontslagen winkelmedewerkers hebben grote moeite met het vinden van een nieuwe baan, zei voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen eerder. “Het gaat hier om mensen die soms wel meer dan twintig jaar in dezelfde winkel hebben gestaan.”

De groei van het aantal banen in de detailhandel blijft dit jaar achter ten opzichte van 2015 en andere branches, bleek eerder uit cijfers van UWV. In totaal komen er elfduizend banen bij, een groei van 1,3 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!