​‘Grote ketens geïnteresseerd in Perry Sport en Aktiesport’

Intersport en Sports Direct zijn de belangrijkste gegadigden voor een overname van de failliete sportketens van Unlimited Sports Group. Intersport heeft daarbij alleen interesse in de panden van Perry Sport, stelt retailexpert Paul Moers in De Financiële Telegraaf.

Intersport wil volgens Moers zijn eigen formule kwijt in de winkels van Perry Sport. Die winkels moeten dan vervolgens gerund worden door franchisers, zoals zijn andere circa 75 vestigingen in ons land.

Euretco is in ons land licentiehouder van Intersport, dat ook de hardloopwinkels van Runnersworld onder zijn hoede heeft. De retailserviceorganisatie moest ruim drie jaar terug nog afscheid nemen van sportketen Sport 2000 om een fusie met Intres mogelijk te maken. Euretco wil niet reageren op de mogelijke overname.

Sports Direct is momenteel met zes vestigingen in ons land actief, die opereren onder de naam Sports World. De Britse retailer heeft volgens Moers de ambitie om flink uit te breiden. Hij verwacht dat Sports Direct wil toeslaan op de Nederlandse markt door Aktiesport en Perry Sport over te nemen.

Intersport en Sports Direct zullen vooral kijken naar winstgevende winkels, die goedkoop overgenomen kunnen worden. “Een doorstart voor beide ketens is zeker niet uitgesloten, maar dat zal wel gebeuren in afgeslankte vorm”, aldus Moers.

Decathlon heeft geen interesse in een overname van de failliete ketens, meldt De Ondernemer. De Franse retailer wil graag meer winkels in ons land openen, maar mikt daarbij op locaties met meer vierkante meters. “Wij moeten het hebben van de massa”, aldus een woordvoerder.

RetailTrends