​Ook Den Bosch denkt aan actieve acquisitie

Den Bosch moet een voorbeeld nemen aan de gemeente Eindhoven om grote ketens naar de stad te lokken. “In Eindhoven heeft de gemeente de voortrekkersrol genomen. Dat moet in Den Bosch ook gebeuren”, stelt CDA-raadslid Ben Wagemakers tegenover Omroep Brabant.

Eindhoven heeft volgens Wagemakers een team van deskundigen samengesteld, dat grote buitenlandse retailers warm moet maken voor een komst naar zijn binnenstad. Eindhoven keek die werkwijze op zijn beurt af van de gemeente Den Haag, die tien jaar terug al een externe projectmanager Internationale Winkelstad aanstelde.

Wagemakers wil tijdens de volgende raadsvergadering in debat over hoe de gaten in de winkelstraat gevuld kunnen worden, die na een reeks van faillissementen zijn ontstaan. Hij wijst erop dat er zat ondernemers zijn die iets willen beginnen in leegstaande panden, of meer met hun eigen winkels willen. “Dat willen ze het liefst morgen al geregeld hebben. Maar wij als overheid zijn niet altijd het snelste mee”, zegt hij tegenover het Brabants Dagblad. Er moet volgens Wagemakers een flexibeler beleid komen om leegstand aan te pakken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!