​Esprit doet het met minder winkels

Modeketen Esprit neemt in korte tijd afscheid van meerdere vestigingen in ons land. Zo zijn winkels in Almere en Weert recent gesloten en gaan vestigingen in Arnhem en Nijmegen binnenkort dicht.

Vorig jaar sloten onder meer vestigingen in Groningen en Alphen aan den Rijn hun deuren. Esprit beschikte begin dit jaar nog over 54 eigen winkels, zo blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers. De modeketen werkt daarnaast veel met franchisers, die ongeveer evenveel vestigingen exploiteren. Eind januari werd nog een grote franchisenemer van Esprit failliet verklaard, die een dozijn winkels in de regio Zuid-Holland bezat.

Wereldwijd beschikte de moderetailer begin dit jaar nog over 864 eigen vestigingen, 43 minder dan een jaar eerder. De meeste sluitingen vonden plaats in Azië, waar Esprit geraakt wordt door de economische teruggang in China.

Esprit zag zijn omzet in het laatste halfjaar van 2015 met ruim dertien procent afnemen tot 9,3 miljard Hongkongse dollar (1,08 miljard euro). De winst van 47 miljoen Hongkongse dollar werd bovendien omgezet in een verlies van 238 miljoen. De keten laat in het jaarverslag weten op korte termijn verlieslatende winkels te gaan sluiten. ‘Deze inkrimping van ons winkelbestand is een absolute ‘must’ om het distributienetwerk weer winstgevend te kunnen maken’, aldus Esprit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!