Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Fortune, CNN, The New York Times, The Telegraph en Fox6.

Caloriearm
Een ontbijtje van kalkoen, spinazie en boerenkool. Of toch liever roerei met chorizo? Met deze ‘caloriearme’ ontbijtjes wil McDonald’s zijn imago als gezonde fastfoodketen opvijzelen, te beginnen in Californië.

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/21jdNDS

Gehaat
Een primeur voor Abercrombie & Fitch. Voor het eerst in zijn bijna 125-jarige geschiedenis is de fashionketen verkozen tot Amerika’s meest gehate retailer. En dat zou ze nog wel eens in serieuze problemen kunnen brengen.

Lees verder bij CNN: http://cnnmon.ie/1SWZBM3

Rechte croissants
Het Franse woord croissant betekent eigenlijk ‘halvemaanvormig’. Niks mee te maken, dachten ze bij de Britse supermarktketen Tesco. Daar worden alleen rechte croissants verkocht, en dat gaat niet onopgemerkt voorbij.

Lees verder bij The New York Times: http://nyti.ms/1KNnCmd

Kasjmier
Ophef over de Schotse kledingretailer The Edinburgh Woollen Mill. Die hangt een rechtszaak boven het hoofd, omdat zij ten onrechte zouden beweren kleding van ‘honderd procent kasjmier’ te verkopen, terwijl het eigenlijk gemengd is met andere materialen.

Lees verder bij The Telegraph: http://bit.ly/1WKYZXY

Hoverboards
Na onder meer Target, Toys'R'Us en Amazon is nu ook Walmart, als laatste en grootste Amerikaanse retailer, gestopt met de online verkoop van hoverboards. De rijdende planken op wieltjes kunnen vlam vatten en zelfs exploderen. De Amerikaanse instantie voor consumentenveiligheid kondigde aan terugroepacties op te leggen, als niet aan de veiligheidseisen zou worden voldaan.

Lees verder bij Fox6: http://bit.ly/24r8q4G

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in