​Ook Time Out failliet verklaard

Unlimited Sports Group heeft opnieuw een groot aantal dochterbedrijven failliet verklaard zien worden. Vier van de in totaal zeventien failliete vennootschappen behoren toe aan franchiseformule Time Out, dat in 2007 door USG werd overgenomen.

Time Out beschikte ten tijde van de overname over meer dan veertig vestigingen. De ondernemers botsten de afgelopen jaren echter veelvuldig met het moederbedrijf, met een leveringsstop en kredietopzegging in januari 2013 als dieptepunt. Time Out werd omgebouwd tot een shop-in-shopformule in de 53 vestigingen van Perry Sport. Bovendien was er nog een zelfstandige winkel en een winkel binnen V&D, meldt RTL Z.

Naast Time Out zijn onder meer Norsk Sport, Squadra Italia en Sportsgear Unlimited woensdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. In veel van deze vennootschappen zijn licenties voor merken als Diadora en Champion ondergebracht.

Dochterbedrijven Perry Sport en Aktiesport werden vorige week dinsdag al failliet verklaard en trokken sindsdien interesse van een flink aantal partijen. Intersport-licentiehouder Euretco, Foot Locker en Sports Direct worden genoemd als mogelijke koper. Curator Toni van Hees wil deze week starten met de onderhandelingen over een overname.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!