​Amsterdamse investeerder wil Perry Sport doorstarten

Convent Capital bereidt een bod voor op alle winkels van het failliete Perry Sport. De Amsterdamse investeringsmaatschappij heeft geen belangstelling voor zusterformule Aktiesport, dat eveneens vorige week op de fles ging. Dat laat managing partner Dirk Hoorn weten tegenover Het Financieele Dagblad.

Convent Capital, gesteund door zakenfamilie Van Puijenbroek, wil alle vestigingen van Perry Sport doorstarten. De investeerder mikt naar eigen zeggen op middelgrote bedrijven, waar mogelijkheden liggen om duurzame waarde te creëren. In de detailhandel kan dat volgens Hoorn op korte termijn door bijvoorbeeld kleding en schoenen direct op maat te maken in de winkel met behulp van digitalisering en 3D-printing.

De investeerder is één van de ‘kleine twintig serieuze overnamekandidaten’, die zich volgens curator Toni van Hees gemeld hebben. Ook de namen van Intersport, Sports Direct en Foot Locker vielen de afgelopen dagen, maar hun belangstelling wordt niet door de curator bevestigd.

Wel laat Van Hees in het Algemeen Dagblad weten dat vooral Perry Sport gewild is. “Dat merk heeft een goede naam en grote winkels op aantrekkelijke locaties.” De gesprekken met de overnamekandidaten moeten nog voor het weekend worden afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!