​Amazon in zee met Britse supermarkt

Amazon start met een bezorgservice voor verse en bevroren voedingsmiddelen voor de Britse supermarkteten Morrisons. De producten zijn beschikbaar voor gebruikers van Amazon Prime Now en Amazon Pantry.

“De combinatie van onze expertise op het gebied van vers voedsel en Amazons online en logistieke kwaliteiten is sterk”, zegt Morrisons-ceo David Potts. De retailer is ook in gesprek met internetverkoper Ocado om zijn online positie te versterken. Beide bedrijven werken samen sinds Morrisons in 2013 begon met online verkoop.

Britse consumenten kunnen sinds november gebruikmaken van Amazons Pantry-service, die eerder in Duitsland en Oostenrijk werd geïntroduceerd. De samenwerking met Amazon zet de verhoudingen tussen de Britse supermarkten verder op scherp, zegt retailexpert John Ibootson tegenover Reuters. “Tesco is nu nog de marktleider, maar kan er snel achter komen hoe het voelt om David te zijn in plaats van altijd Goliath.” De grote Britse supermarktketens hebben verder veel last van de opkomst van Aldi en Lidl.

Morrisons heeft zo’n vijfhonderd winkels en is vooral sterk vertegenwoordigd in het noorden van Engeland en Schotland. De retailer is nu de vierde supermarkt van het land, maar hoopt door de samenwerking met Amazon en Ocado online heel Groot-Brittannië te kunnen bedienden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends