​AH to go wil door met stationswinkels

NS neemt afscheid van het grootste deel van zijn stationswinkels, waaronder die van AH to go. Moederconcern Ahold wil die winkels graag ‘in welke vorm dan ook’ openhouden, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. “Het zijn prettige locaties, die dagelijks veel klanten trekken.”

NS bevestigde dinsdag alle retailactiviteiten te staken, op die van Kiosk en StationsHuiskamer na. Voor onder meer de vestigingen van Burger King werd al een nieuwe exploitant gevonden. “We houden wel regie op de kwaliteit van de winkels”, aldus topman Roger van Boxtel.

Het vervoersbedrijf exploiteert momenteel 45 van de in totaal 66 AH to go’s in ons land. “NS is daarmee een grote franchisenemer”, aldus de woordvoerder van Ahold. Of het supermarktconcern de winkels zelf wil exploiteren, wil zij niet zeggen. “NS is concessiehouder, dus de bal ligt in eerste instantie bij hen. Ze kunnen de winkels ook verkopen aan verschillende franchisegevers.”

Ahold heeft wel een stem in de toekomst van de gemakswinkels, benadrukt de woordvoerder. “Maar het is aan NS om met ons in gesprek te gaan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!