​Curator Perry Sport overhoop met banken

Curator Toni van Hees spant een kort geding aan tegen de vier banken van Unlimited Sports Group. Die blokkeerden een dag voor het uitbetalen van de salarissen alle rekeningen, maar eisen nu wel de opbrengst van de verkoop van de winkelvoorraad op.

“De banken hebben de geldkraan dichtgedraaid terwijl ze wisten dat het personeel toch wel zou doorwerken”, stelt Van Hees tegenover de NOS. De werknemers verdienen nu volgens hem geld voor de banken, terwijl ze zelf in sommige gevallen geen geld hebben om de bus naar het werk te nemen.

Rabobank, ING, Deutsche Bank en het Amerikaanse Bank of America Merrill Lynch hebben een pandrecht op de voorraad en eisen de volledige omzet op. Van Hees stelt echter dat de banken alleen recht hebben op de inkoopwaarde, die circa zestig miljoen euro bedraagt. De rechter moet daar nu uitsluitsel over geven.

De curator probeert het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport ondertussen in zijn geheel te verkopen. Hij heeft in totaal negen biedingen ontvangen van investeerders en branchegenoten uit binnen- en buitenland. Een deel daarvan is door de curator uitgenodigd voor een eerste gesprek over een mogelijke overname.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!