​‘Belgisch verzet verwacht bij fusie Ahold en Delhaize’

Er wordt van Ahold-aandeelhouders geen serieuze tegenstand verwacht bij de stemming over de fusie met Delhaize. Met name de Belgische vakbonden zullen volgens Het Financieele Dagblad waarschijnlijk wel kritiek uiten.

“De logica achter de fusie is duidelijk”, stelt een analist van een Nederlandse bank. Hij zegt zich niet te kunnen voorstellen dat de aandeelhouders hiermee niet akkoord gaan.

Maar de Belgische vakbonden zullen de aandeelhoudersvergaderingen waarschijnlijk gebruiken om te wijzen op het mogelijke verlies van banen. Er moeten winkels in België dicht en Delhaize heeft al flink moeten saneren. De grootste besparingen zijn te halen bij Delhaize. Een voltijdswerknemer van het Belgische concern behaalde in 2014 een omzet van zo’n 190 duizend euro, terwijl dat bij Ahold 260 duizend euro was.

Vorige maand braken al stakingen uit bij Belgische AH-vestigingen, toen duidelijk werd dat Albert Heijn winkels moest afstoten. De toekomst van de 38 AH-winkels in België is nog onduidelijk. Wel is de opening van de nieuwe winkel in Eeklo afgeblazen vanwege de onrust.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!