​The Stone koopt failliete Esprit-winkels

Vijf van de dertien failliete franchisewinkels van Esprit hebben een nieuwe eigenaar gevonden in Stone Holding. De winkels in Capelle aan den IJssel, Zoetermeer, Dordrecht en Hellevoetsluis behouden hun naam, terwijl de winkel in Zwijndrecht wordt omgebouwd naar The Stone. Dat laat de curator van het failliete moederbedrijf Arpi weten aan RetailNews.

The Stone is al met 32 vestigingen in ons land actief. De nieuwe eigenaar doet de winkels van Esprit uiterlijk half maart weer open. Er worden volgens de curator momenteel gesprekken gevoerd met alle personeelsleden, wat in sommige gevallen al geleid heeft tot nieuwe arbeidscontracten.

De franchisewinkels van Esprit werden eind januari, samen met winkels van Betty Barclay, B&B, Gerry Weber, Street One en Sandwich, failliet verklaard. De winkels van Betty Barclay en B&B in Spijkenisse maken eveneens een doorstart. B&B behoudt zijn bestaande formule, terwijl de winkel van Betty Barclay binnenkort opengaat met de internationale ‘Olsen-formule’. De twee winkels komen in handen van de vennootschappen Zini en Nizi, waardoor zeker vijf banen behouden blijven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends