​‘Nederland krijgt nog veel meer discount’

De Britse discountretailers Poundland en B&M zien grote kansen op het Europese vasteland. Action en Tedi zijn de enige internationale en ambitieuze discountketens, terwijl sommige landen helemaal geen volwaardig discountkanaal hebben. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Het Verenigd Koninkrijk telt momenteel negen discountketens, die samen goed zijn voor duizenden winkels. Ook Nederland gaat nog veel meer discount krijgen, denkt algemeen directeur Roland van Geest van Big Bazar. De dochteronderneming van Blokker Holding heeft de groei van Britse discountformules geanalyseerd. “De omzet, winst en groeicijfers in aantallen winkels zijn indrukwekkend”, stelt hij.

Poundland is inmiddels ruim anderhalf jaar actief in Spanje met de formule Dealz, terwijl B&M twee jaar terug de Duitse keten Ja Woll overnam. Het Europese vasteland is volgens de twee retailers braakliggend terrein. Ahold houdt er volgens de krant rekening mee dat meer discounters naar Nederland komen. “Als er veel leegstand is, kunnen er nieuwkomers komen”, aldus een woordvoerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends