​AH to go trekt naar tankstations

Albert Heijn start een proef met winkels van AH to go op zes tankstations van BP. De eerste daarvan moet in het najaar opengaan.

De formules en het assortiment van de winkels op de tankstations worden aangepast op de behoeften van weggebruikers. Naast vers eten en drinken kunnen consumenten hier terecht voor hun ‘vergeten boodschap’.

Klanten van BP kopen steeds vaker etenswaren in de shops, zegt retaildirecteur Ruben Beens. Met de samenwerking met de 'bewezen succesvolle retailformule' AH to go speelt BP in op die ontwikkeling. De winkels komen op tankstations langs de snelweg bij Nieuwerkerk aan den IJssel, Oostzaan en Nieuwegein en bij stations in Rijswijk, Deventer en Amsterdam.

Albert Heijn-topman Wouter Kolk liet vorige week al weten heil te zien in uitbreiding met AH to go. Naast tankstations noemde hij daarbij onder meer bedrijven en universiteiten als mogelijke locaties. De groeiplannen met AH to go zijn ook de reden dat Ahold geen bod heeft uitgebracht op La Place. De restaurantformule noemt hij 'te langzaam' voor klanten die snel iets willen weten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends