​V&D houdt mogelijk nog ‘allerlaatste uitverkoop’

Enkele warenhuizen van V&D worden wellicht heropend om de laatste voorraden te verkopen. Dat is één van de scenario’s van de curatoren, laat een woordvoerder weten tegenover RTL Z.

Leveranciers krijgen momenteel goederen terug waar zij nog juridisch eigenaar van zijn. Vervolgens komen grote opkopers in beeld om de overgebleven voorraad over te nemen. “De restvoorraden kunnen in een allerlaatste uitverkoop in de winkels worden verkocht. Daarover wordt nu onderhandeld met de pandeigenaren”, aldus de zegsman.

De winkel in Den Bosch wordt volgens het Brabants Dagblad vermoedelijk ingezet om de restanten te verkopen, ook die van de warenhuizen in Oss en Uden. Hoeveel winkels er in totaal ingezet worden voor een eventuele uitverkoop, is volgens de woordvoerder nog onduidelijk.

De winkels kunnen openblijven totdat alle voorraad is verkocht. Daarvoor wordt waarschijnlijk geen beroep gedaan op voormalig personeel van V&D, stelt hij. “Het kan zo zijn dat verkopers worden ingehuurd worden bij een gespecialiseerd bedrijf, maar daar is nog geen beslissing over genomen.”

V&D is sinds 15 februari gesloten, zo’n zes weken nadat het faillissement over de warenhuisketen werd uitgesproken. Gesprekken met ondernemer Roland Kahn over een doorstart leverde uiteindelijk niets op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!