​Decathlon in Haagse V&D, aast op meer

Decathlon huurt een deel van het voormalige warenhuis van V&D in Den Haag. De Franse retailer zal de kelderverdieping van 3500 vierkante meter vullen, bevestigt expansiemanager Rohan Uijlings in het Algemeen Dagblad.

Het huurcontract is woensdag getekend. De winkel moet uiterlijk begin volgend jaar zijn deuren openen aan de Grote Marktstraat. Er kunnen naar verwachting vijftig mensen aan de slag.

Decathlon probeert al jarenlang een winkel in het Haagse Forepark te openen. Zijn ‘try and buy’-concept wordt echter niet onderscheidend genoeg gevonden door de provincie Zuid-Holland om detailhandel buiten de stadscentra toe te staan. Om diezelfde reden is er nog altijd geen winkel geopend in Schiedam.

Decathlon blijft ondanks de opening in de binnenstad vechten voor een winkel van zo’n vijf- tot zesduizend vierkante meter in het Forepark. “Het is en en”, aldus Uijlings.

In het voormalige pand van V&D in Den Haag krijgt Decathlon volgens bronnen in de markt gezelschap van La Place. De restaurantformule was er voor het faillissement van V&D al actief en wordt nu voortgezet door Jumbo, dat sinds januari eigenaar van La Place is.

Decathlon wil ook de winkels van V&D in Amsterdam en Utrecht vullen, zegt Uijlings tegenover RTL Z. De Franse sportketen wil zich in de binnensteden van de vier grootste steden van ons land vestigen. Eind vorig jaar tekende Decathlon al voor een grote binnenstedelijke sportwinkel aan de Rotterdamse Coolsingel.

Voor de vestigingen van V&D in Amsterdam en Utrecht bestaat volgens Uijlings veel belangstelling, waaronder van grote modehuizen. De panden hebben volgens hem grote aaneengesloten vloeroppervlaktes. "Daar zijn er maar weinig van. Wij zoeken daar wel naar."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!