​Zeventig leveranciers in actie tegen V&D

Onder voormalige leveranciers van V&D is ‘grote animo’ voor een collectieve actie tegen de voormalige top van het warenhuis. Zo’n zeventig leveranciers hebben zich inmiddels gemeld bij Modint, schrijft de brancheorganisatie volgens Het Financieele Dagblad in een brief.

De leveranciers willen miljoenen euro’s schade verhalen op Sun Capital en John van der Ent. Vanwege de grote belangstelling heeft Modint de aanmeldtermijn verlengd tot komende vrijdag. In totaal zijn tweehonderd leveranciers door de brancheorganisatie aangeschreven.

Een onderzoek naar de juridische gronden voor een claim tegen Sun en de V&D-top, kan hiermee in ieder geval worden opgestart. Daarvoor waren minstens vijftig leveranciers nodig.

Leveranciers voelen zich misleid door Sun en oud-ceo John van der Ent, omdat hen afgelopen zomer is toegezegd dat Sun de financiering voor de komende vier jaar zou garanderen. Er is onder meer een brief van de financieel directeur van het bedrijf met positieve geluiden over de toekomst van V&D, stelt advocaat Sjoerd Warringa, die optreedt namens Modint. “Vervolgens bleek een slechte winter genoeg om de keten te laten omvallen."

De leveranciers willen ook een procedure tegen de curatoren beginnen. Modint hoopt daarbij dat de rechter bepaalt dat de curatoren er niet zonder meer van mogen uitgaan dat de inkoopvoorwaarden van de leveranciers werden vervangen door die van V&D, toen de leveranciers daarmee instemden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends