​‘Weinig kans op doorstart Aktiesport en Perry Sport’

De gegadigden voor Aktiesport en Perry Sport zien het niet zitten om de sportketens als geheel over te nemen. De kans dat de dochterbedrijven van Unlimited Sports Group in de huidige vorm een doorstart maken is dan ook nihil. Dat schrijft De Financiële Telegraaf.

De winkelketens van Unlimited Sports Group werden ruim twee weken terug failliet verklaard. Sindsdien probeert curator Toni van Hees de gefailleerde bedrijven als een geheel te verkopen. “Maar dat gaat echt niet gebeuren”, zegt retailexpert Rupert Parker Brady.

Intersport, Sports Direct en investeringsmaatschappij Convent Capital zijn volgens merkenstrateeg Paul Moers de overgebleven kandidaten. De eerstgenoemde keten is alleen geïnteresseerd in de panden, stelt hij. “Zij zitten er bovenop, maar gaan alleen voor de pareltjes.”

Moers wijst erop dat de winkels verouderd zijn, waardoor er veel geld nodig is voor achterstallig onderhoud en innovatie. “Ik vraag me af welke partij daartoe bereid is.”

Een deel van de 2500 werknemers zoekt inmiddels naar een andere baan, stelt FNV-bestuurder Nico Meijer. Er heerst volgens hem een gespannen sfeer op de werkvloer. “De tijd begint te dringen.”

Het personeel wordt nog tot de eerste week van april betaald door het UWV. De curator liet donderdag nog weten met de banken samen te werken voor een verkoop van de winkels en andere activiteiten van het failliete concern. Mocht het niet lukken om die in één pakket te verkopen, is het volgens hem ook mogelijk om de boedel in stukken te verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!