​Kabinet belooft financiële bijdrage voor detailhandel

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil een deel van de vrijgemaakte zeshonderd miljoen euro voor werkloosheidsbestrijding in de detailhandel steken. “Ik sta er welwillend tegenover om een financiële bijdrage te leveren aan de sector”, zei hij donderdag in de Tweede Kamer.

De werkgeversorganisaties en vakbonden binnen de detailhandel hebben deze week een plan ingediend bij de minister, dat de arbeidsmarkt mede met overheidsgeld moet verbeteren. Dat plan ziet er volgens Asscher op het eerste gezicht ‘goed en veelbelovend’ uit.

De sociale partners willen medewerkers onder meer bijscholen, zodat hun vaardigheden up-to-date zijn. Daarnaast moet een deel worden omgeschoold voor werk in andere sectoren, omdat niet al het personeel van failliete ketens als V&D en Perry Sport in de detailhandel actief kunnen blijven.

De werkgeversorganisaties en vakbonden kregen het in eerste instantie niet voor elkaar een sectorplan op te stellen, waardoor ze nog geen overheidsgeld hebben ontvangen. Dat ze er onderling uitkomen is volgens Asscher ‘wel een voorwaarde voor de cofinanciering’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!