​Amazon bezorgt met eigen vliegtuigen

Amazon neemt het luchtvervoer deels in eigen beheer door twintig Boeing-vliegtuigen te leasen. Met de 767-toestellen wil de etailer minder afhankelijk worden van logistiek dienstverleners als UPS en FedEx, die vooral tijdens de feestdagen voor vertraging kunnen zorgen.

De deal is gemaakt met Air Transport Services Group (ATSG), een Amerikaanse leasemaatschappij voor vliegtuigen. De twee partijen waren sinds afgelopen zomer in gesprek, stelt ceo Joe Hete van ATSG. “We zijn verheugd dat we klanten van Amazon kunnen helpen met extra luchtvrachtcapaciteit en logistieke ondersteuning, om de snelle bezorgtijden mogelijk te maken.”

De vliegtuigen worden ingezet om de bezorging binnen één en twee dagen te ondersteunen. De eerste toestellen gaan komende maand al de lucht in voor Amazon. De leasecontracten lopen vijf tot zeven jaar. Als onderdeel van de deal heeft Amazon het recht om de komende jaar zo’n twintig procent van de aandelen in ATSG te kopen voor een vastgesteld bedrag van 9,73 dollar per aandeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!