​Jumbo zet binnen twee uur streep door cao

Jumbo heeft kwaad bloed gezet bij FNV door het akkoord over de nieuwe cao voor zijn distributiecentra te verbreken. De supermarktketen kwam volgens de vakbond binnen twee uur terug op de overeenkomst, die dinsdag werd bereikt.

De cao gold voor circa drieduizend werknemers en moest op 1 april ingaan. Werknemers zouden er 1,75 procent bij krijgen, terwijl Jumbo als één van de eerste werkgevers beloofde dat uitzendkrachten hetzelfde loon zouden krijgen als zijn eigen werknemers. Daarnaast kregen werknemers vanaf 61 jaar extra vrije dagen tot aan de pensioengerechtigde leeftijd.

“Kwaliteit van werken wordt steeds belangrijker en dat onderkent Jumbo”, zei FNV-bestuurder Henk van der Ploeg direct het bereiken van een akkoord. Hij noemt het onacceptabel dat de overeenkomst alsnog van tafel is. “Hoewel ik nu nog niet kan overzien hoe groot de gevolgen zullen zijn, staat buiten kijf dat onze leden dit niet zomaar over hun kant zullen laten gaan.” De werknemers van de distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden voerden eind februari nog actie voor een nieuwe cao.

De supermarktketen stelt in een reactie dat de huidige cao al één van de duurste in de branche is, en dat het verschil alleen maar verder zou oplopen. 'Dit onderhandelingsresultaat leidt daarom niet tot een duurzaam verantwoorde loonontwikkeling en vormt een risico voor de werkgelegenheid op langere termijn', aldus Jumbo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!