​‘Vernieuwd Gelderlandplein heeft internationale allure’

Het vernieuwde Amsterdamse winkelcentrum Gelderlandplein wordt binnenkort voor de derde keer in zijn bestaan heropend. “Eindelijk krijgen we in de stad een winkelcentrum met internationale allure”, stelt directeur Hans van Tellingen van vastgoedonderzoeker Strabo tegenover De Financiële Telegraaf.

Het winkelcentrum was onder de vorige eigenaar Philips Pensioenfonds ‘een tikkeltje stoffig en elitair’ geworden, meent de huidige eigenaar Lesley Bamberger. De directeur van vastgoedontwikkelaar Kroonenberg kocht het winkelcentrum in 2008, en had direct plannen om een vernieuwingsslag te maken.

Bamberger wilde Gelderlandplein een ‘levendige ontmoetingsplaats voor iedereen’ maken. Daartoe zijn er onder meer restaurants en een hotel bijgekomen. Ook is er de eerste Japans-Koreaanse supermarkt van Nederland geopend. “Het moest meer cachet krijgen en dat vind ik gelukt”, aldus Bamberger.

Volgens winkelier Mark Rogge wordt het vernieuwde Gelderlandplein ‘de grote concurrent van het winkelcentrum in Amstelveen.’ Om de toeloop naar het winkelcentrum op gang te brengen heeft Bamberger onder meer een buurtbus ingehuurd, die iedere vijf minuten vertrekt tussen de Zuidas en Gelderlandplein. Daarmee is het winkelcentrum volgens Bamberger het eerste ter wereld met een eigen buslijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends