​AH België neemt geen personeel meer aan

De directie van Albert Heijn België heeft zich voorgenomen om geen nieuwe mensen meer aan te nemen. “Zo kunnen mensen die graag voor Albert Heijn willen blijven werken, verhuizen naar Albert Heijns die niet zullen worden verkocht”, aldus Thomas Vanbiervliet van vakbond ACLVB tegenover zakenkrant De Tijd.

De wervingsstop is door de directie bekendgemaakt bij zijn toelichting op de verkoop van acht vestigingen. Die moeten afgestoten worden om een fusie met Delhaize mogelijk te maken. Toen dat nieuws eind februari bekend werd gemaakt, ging personeel in meerdere vestigingen in staking. De directie heeft het personeel volgens de vakbonden nu gerust kunnen stellen.

De acht winkels van Albert Heijn zullen inclusief personeel aan concurrerende supermarktketens worden verkocht. Erik Dirkx van de vakbond BBTK wijst er op dat de winkels in Leuven en Boortmeerbeek, waar meer dan honderd mensen werken, zullen sluiten. “Niet iedereen die niet voor een andere keten wil werken, kan aan de slag in de Albert Heijn van Aarschot.”

Albert Heijn is volgens Dirkx geen geliefde werkgever onder vakbonden. De Nederlandse keten kampt volgens hem met administratieve problemen, waardoor lonen soms te laat worden betaald of documenten verloren gaan. Hij spreekt daarentegen van een ‘goede teamgeest’ bij het personeel, terwijl Albert Heijn als enige supermarktketen personeel toestaat een hoofddoek te dragen in de winkel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends