​JD Sports wil Perry Sport en Aktiesport overnemen

Het Britse sportretailconcern JD Sports wil het overgrote deel van de winkels van Perry Sport en Aktiesport overnemen. Het betreft 58 winkels van Perry Sport, 131 van Aktiesport en de twee webwinkels, zo blijkt uit een melding bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Curator Toni van Hees verwacht binnen enkele dagen tot overeenstemming te komen. "Er moeten alleen nog wat puntjes op de i gezet worden", stelt hij tegenover Het Financieele Dagblad. Alleen de slechtlopende filialen vallen volgens hem niet onder de deal.

JD Sports nam enkele jaren terug al veertien vestigingen van herenmodeketen Setpoint over in Nederland en is inmiddels met zestien winkels van JD actief in ons land. Vorig jaar opende de Britse sportwinkelketen in Amsterdam een internationale flagshipstore.

Perry Sport en Aktiesport gingen vorige maand failliet, waarna negen biedingen werden uitgebracht op de activiteiten van moederconcern USG. De curator liet deze week nog weten dat het waarschijnlijk nog enkele weken zou duren voordat er duidelijkheid komt over de toekomst de sportketens. Eerder werden de namen van Intersport, Sports Direct en investeringsmaatschappij Convent Capital genoemd als mogelijke overnamekandidaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!