​Blokker Holding vernieuwt voor tweehonderd miljoen

Blokker Holding investeert de komende drie jaar tweehonderd miljoen euro in de transformatie van het concern. Het geld wordt gestoken in de verandering van de mensen en organisatie, de webshops en in vernieuwing van de winkelketens. Dat laat topman Casper Meijer weten tegenover Het Financieele Dagblad.

Het moederbedrijf van formules als Blokker, Intertoys en Leen Bakker schreef in 2014 voor het eerst in zijn geschiedenis rode cijfers. Ook vorig jaar werd er verlies gedraaid, al is de omzetdaling volgens Meijer wel gestopt.

De omzet van de ketens moet echter weer groeien om het herstel in te zetten. Blokker ligt daarbij voor op de andere formules, stelt Meijer. “Daar ligt een uitgewerkt plan en daar gaan we gas op geven.” Vijftig van de zeshonderd winkels zijn inmiddels voorzien van het nieuwe concept en daar komen dit jaar nog eens minstens honderd bij.

Voor de overige acht formules moet in juni een driejarenplan klaarliggen. “Daarin moet duidelijk staan hoe de ketens concurrerend kunnen worden en harder kunnen groeien, wat voor investeringen in het merk gedaan moeten worden en wat er nodig is om de positionering weer tiptop te maken”, aldus Meijer.

De benodigde investeringen worden voor een deel gefinancierd door de aandeelhouder. Daarnaast haalt Blokker Holding geld uit het eigen bedrijf, onder meer door voorraden terug te brengen en de betaaltermijn op te rekken naar maximaal zestig dagen.

RetailTrends