​Domino’s werkt aan autonome bezorgauto

Domino's werkt aan een zelfrijdend autootje dat pizza's gaat bezorgen. Voor de ontwikkeling van de robot werkt Domino’s samen met het Australische Marathon Robotics.

De pizzaketen test zijn zogenaamde DRU (Domino's Robotic Unit) in een aantal plaatsen in Australië en verwacht dat de robot nog voor de zomer ook in Nederland getest wordt. Deze tests moeten plaatsvinden op het terrein van de Universiteit Twente. Marathon Robotics werkt momenteel samen met de RDW om er voor te zorgen dat de zelfrijdende robot aan alle regels en wetten voldoet die zijn opgesteld voor autonome auto’s.

De robot is uitgerust met speciale compartimenten. Deze kunnen zowel verwarmd als gekoeld worden, waardoor de bestelling van de klant altijd op de juiste temperatuur is bij bezorging. De autonome robot rijdt over de stoep en zorgt zelf voor de snelste route van de winkel naar de klant. Diverse sensoren moeten er voor zorgen dat de robot obstakels opmerkt en ontwijkt.

Domino’s liet al eens eerder weten te werken aan een bezorgrobot. Toen bleek het echter om een 1 aprilgrap te gaan. Het RDW heeft echter bevestigd dat het dit keer niet om een grap gaat, en dat Domino’s vorig jaar geïnspireerd is geraakt door de eigen 1 aprilgrap.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!