​Alibaba denkt aan dc in Limburg

Internetreus Alibaba heeft Weert op het oog als mogelijke vestigingsplaats voor een groot distributiecentrum. Een delegatie van de Limburgse stad gaat volgende maand naar China voor onderhandelingen, meldt 1Limburg.

Het distributiecentrum zou moeten komen op een stuk grond van zo’n twintig hectare op bedrijventerrein Kampershoek. Weert is bij Alibaba in beeld gekomen door de handelsmissies van de Limburgse gemeente naar China. De Chinese partijtop heeft de gemeente gevraagd of er ruimte is voor een dc, waarop Weert een plan heeft opgestuurd.

Weert presenteert de plannen op 13 april in China. Wethouder Frans van Eersel noemt het ‘een kans’ en zegt er vertrouwen in te hebben, maar wijst er ook op dat het nog ‘verre van zeker’ is of het ook echt doorgaat.

Europa wordt steeds belangrijker voor Alibaba, stelde directeur international e-commerce Ken Ardali vorig jaar al in EtailTrends. Het Chinese internetconcern kondigde eerder al aan nieuwe kantoren in Europa te openen, naast het Europese hoofdkantoor in Londen. Ook vertelde senior business development manager Fedor Deichmann tijdens de Webwinkel Vakdagen zich op de langere termijn mogelijk ook op de Europese markt te richten met e-commerceplatform Tmall.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends