​‘Ahold en Delhaize verkopen 83 Amerikaanse supermarkten’

Naast de dertien winkels in België willen Ahold en Delhaize 83 vestigingen in de Verenigde Staten afstoten om hun fusie mogelijk te maken. 32 daarvan worden door het Nederlandse supermarktconcern geëxploiteerd, zo blijkt uit de lijst die door Food World is gepubliceerd.

Ahold en Delhaize beschikken samen over ruim tweeduizend Amerikaanse supermarkten, waarmee ze goed zijn voor een marktaandeel van vijf procent. Om de Federal Trade Commission tevreden te stellen, stellen de concerns nu voor om 83 winkels van de hand te doen. De Amerikaanse toezichthouder moet daar nog een definitief besluit over nemen.

Twintig van de 83 winkels opereren onder de vlag van Ahold-formule Martin’s. De 45 vestigingen van Delhaize’s Food Lion worden in dezelfde regio juist opengehouden. Verder wil Ahold afscheid nemen van negen vestigingen van Giant/Landover en drie supermarkten van Stop & Shop. Delhaize schrapt op zijn beurt winkels van Food Lion en Hannaford.

Ahold en Delhaize kregen vorige week van zowel de aandeelhouders als Belgische Mededingingsautoriteit toestemming voor hun fusie. Halverwege dit jaar moet de fusie worden afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!