​JD Sports legt 26,5 miljoen euro neer

JD Sports betaalt 26,5 miljoen euro voor de overname van de voorraden, inventaris en intellectuele eigendommen van Aktiesport en Perry Sport. Het bedrag wordt met eigen kasmiddelen gefinancierd, zo laat de Britse keten weten.

De koopprijs is exclusief bijkomende kosten, eigendomsvoorbehoud en andere claims die voortvloeien uit het faillissement. Het grootste gedeelte van het bedrag gaat waarschijnlijk naar de banken, laat curator Toni van Hees weten tegenover BNR. “Die hebben allerlei zekerheden.”

De twee ketens worden door JD Sports ondergebracht in de nieuwe dochteronderneming Sports Unlimited Retail. De nieuwe eigenaar laat weten dat het in totaal om 187 winkels gaat, maar dat 55 vestigingen dichtgaan omdat de huur is opgezegd. “JD Sports zal per winkel gaan kijken of deze rendabel genoeg zijn om open te houden”, aldus Van Hees.

Aktiesport en Perry Sport waren volgens JD Sports in 2014 goed voor een omzet van 159,4 miljoen euro. De operationele winst kwam uit op 1,5 miljoen euro, terwijl de winst voor belastingen tweehonderdduizend euro bedroeg. “We zijn blij me de aankoop van deze gevestigde retailbedrijven, die onze aanwezigheid in Nederland versterken, in lijn met onze ambitie om onze Europese footprint te vergroten”, aldus topman Peter Cowgill.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!