Lowe's gebruikt HoloLens in de winkel

Microsoft en Lowe’s werken samen aan de implementatie van de HoloLens in winkels van de winkelketen. Hiermee kunnen zij klanten met behulp van virtual reality een kijkje geven in hoe verschillende designopties er in het echt uit zien.

De Microsoft HoloLens is een combinatie van Google Glass en de virtual reality-bril Oculus Rift. Het apparaat lijkt op een VR-bril, maar is voorzien van transparante glazen. Hierop projecteert het apparaat hologrammen die door tussenkomst van de bril over de echte wereld geplakt worden.

Het apparaat stelt klanten van Lowe’s in staat om verschillende producten uit het assortiment in hun huis te projecteren. Zo ervaren zij hoe bepaalde producten tot hun recht komen in hun woning, zonder dat zij deze hierbij daadwerkelijk in elkaar hoeven te zetten. Dit moet klanten helpen in het maken van hun keuze.

De HoloLens wordt in eerste instantie in een beperkt aantal vestigingen van Lowe’s gebruikt worden in een pilotperiode. Op basis van deze resultaten beslist de Amerikaanse retailer of zij de HoloLens verder uitrollen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!