​Fietsmerken willen niet leveren aan Media Markt

Media Markt verkoopt in Groningen fietsen van Gazelle en Giant, tegen de zin van deze fietsmerken in. De fietsen zijn door een dealer aan de elektronicaketen geleverd, meldt nieuwssite Tweewieler.

Media Markt start dit jaar in zes winkels met de verkoop van elektrische fietsen, zo liet topman Barry van Ruiven weten. Daarvoor werden A-merken als Gazelle, Giant en Accell (eigenaar van onder meer Batavus en Sparta) benaderd. Die weigerden echter hun fietsen aan de retailer te leveren. “Wij hebben aangeven dat verkoop via Media Markt niet binnen onze distributiestrategie past”, aldus salesmanager Jordy Veldhuizen van Giant.

Media Markt heeft vervolgens dealers direct benaderd om merkfietsen door te leveren, stelt Veldhuizen. Dealers die dat doen zijn het dealerschap per direct kwijt, omdat ze alleen aan erkende Giant-dealers mogen doorleveren. Dat is volgens Veldhuizen gebeurd bij de dealer die zijn fietsen aan Media Markt heeft verkocht.

Gazelle gaat op zijn beurt stappen ondernemen tegen de dealer die zijn fietsen aan Media Markt heeft verkocht. Ook Gazelle heeft iedere specialist erop gewezen dat ze alleen aan consumenten of erkende Gazelle-dealers mogen verkopen. “Gazelle-dealers die alsnog doorleveren, pakken we gelijk hard aan om onze overige dealers te beschermen”, zegt commercieel manager Ferdi Ertekin.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!