​‘Wehkamp-top ontslagen, fonQ in de etalage’

Investeringsmaatschappij Apax haalt flink de bezem door RFS Holland Holding. Zo is ceo Gert van de Weerdhof vorige week samen met de financiële topman ontslagen, meldt De Financiële Telegraaf.

Het moederbedrijf van Wehkamp, Create2Fit en fonQ werd vorig jaar voor zo’n 450 miljoen euro door Apax overgenomen. De nieuwe eigenaar zou nu af willen van de laatstgenoemde webwinkel. “Banken hebben al onderzocht of er belangstelling in de markt is voor het online cadeauwarenhuis”, stelt een anonieme bron tegenover de krant.

De Brit Johnny Crowe staat nu aan het roer van het concern. Werknemers van RFS zouden ongerust zijn over de veranderingen bij het online bedrijf. De krant wijst erop dat het resultaat van de Wehkamp-moeder onder druk staat. Zo daalde de omzet in 2014 van 501,5 naar 498 miljoen euro en liep het operationeel resultaat met 32 procent terug tot 29 miljoen euro.

Apax staat bekend om zijn harde aanpak. Bij de overname van vorig jaar werd al gewezen op de achtergrond van de durfinvesteerder, die in ons land uitgeverij PCM naar de rand van de afgrond bracht. De overname werd destijds gefinancierd met vreemd vermogen, dat als schuldenlast op de balans van PCM werd geplaatst.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends