​Aldi helpt dode meters uit de markt halen

Aldi gaat samen met Stadsregio Parkstad Limburg overbodige winkelmeters uit de markt halen. In ruil daarvoor helpen de acht betrokken gemeenten bij de zoektocht naar geschikte locaties voor de supermarktketen.

Aldi is volgens nieuwssite Stadszaken.nl bereid een bijdrage te leveren aan het herstellen van het evenwicht op de markt, omdat de retailer alle belang heeft bij een toekomstbestendige winkelstructuur. Aldi stelt verder miljoenen te investeren in zijn eigen winkelvestigingen. “Parkstad is voor ons een belangrijk verzorgingsgebied en wij willen daarom duurzaam investeren in deze krimpregio”, aldus directeur Marc Houppermans van Aldi Roermond.

De uitbreiding van Aldi stond tot nu toe soms haak op het beleid van de overheid. Locaties die de supermarktketen geschikt vindt, bevinden zich namelijk vaak aan randen van de keren of het buitengebied. Met het risico op leegstand in de stadscentra tot gevolg, aldus de stadsregio.

Het convenant tussen Aldi en Parkstad is afgelopen week beklonken in Heerlen. De aanpak verdient alle lof, stelt gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg. “Enerzijds omdat wordt gekeken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, anderzijds omdat afwegingen op regionaal niveau worden gemaakt. Ik daag andere regio’s in Limburg uit om het voorbeeld van Parkstad te volgen.”

RetailTrends