​Decathlon bezorgt in Nederland vanuit België

Decathlon wil bestellingen in zijn Nederlandse webshop na één dag bezorgen vanuit België. De sportwinkelketen maakt daarbij gebruik van de nieuwe Belgische regels omtrent werktijden, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Belgische bedrijven mogen hun personeel pas sinds kort ’s nachts laten werken. Decathlon wil daarvan gebruikmaken door zijn werknemers ’s nachts pakketjes te laten inpakken en verzenden. De retailer kan daarmee snel bezorgen in zowel België als Nederland.

Decathlon heeft voldoende werknemers die wel voelen voor nachtwerk, zegt directeur Herman van Beveren van Decathlon België. “En we weten uit het buitenland dat de garantie van ‘levering morgen’ de online verkoop sterk doet stijgen.”

Voordat de snelle webshop er is, moet Decathlon in België een nieuwe cao afsluiten met zijn werknemers. Dat gebeurt alleen als het personeel erachter staat, benadrukt Van Beveren. Ook de vakbonden moeten er nog meer akkoord gaan.

Decathlon heeft in Nederland geen eigen distributiecentrum. Door ook ons land te bedienen vanuit België, creëert de retailer volgens Van Beveren honderd nieuwe banen. De stap is volgens De Tijd opvallend, omdat België het imago heeft niet interessant te zijn voor e-commerce. Zo leveren Coolblue en bol.com de producten die in België besteld worden vanuit Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!