​De Bijenkorf ruziet over verbouwing op de Dam

De verbouwing van de Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf ligt al sinds de week voor Kerst stil. De warenhuisketen eist nu in een kort geding dat bouwbedrijf Bam Groep de werkzaamheden weer oppakt.

De opleverdatum van alle verbouwingswerkzaamheden is volgens De Financiële Telegraaf al lang verstreken. De Bijenkorf zegt schade te lijden door de vertraging en eist daarom anderhalf miljoen euro van Bam.

De Bijenkorf zou een lijst met zeshonderd opleverpunten hebben opgesteld waarop Bam tekort is geschoten. De aannemer moet onder meer nog de nieuwe buitendeuren plaatsen. Bam zegt de extra werkzaamheden te willen uitvoeren. “Maar wel als er duidelijkheid is wat we moeten doen en wat er wordt afgerekend”, aldus een woordvoerder.

De Bijenkorf heeft volgens hem een flinke betalingsachterstand bij de aannemer. Bovendien lijdt de warenhuisketen helemaal geen schade, stelt de zegsman. “De winkel is gewoon open en er is niemand die ziet dat er nog punten zijn die afgerond moeten worden.”

De verbouwing moet het pand op de Dam transformeren tot een flagshipstore met internationale allure, zo vertelde ceo Giovanni Colauto onlangs in RetailTrends. Zo zijn de roltrappen omgedraaid zodat de bezoeker voortdurend dezelfde ervaring krijgt: elke etage presenteert zichzelf met een aanbod aan premium en luxe merken. Het kort geding over de verbouwingswerkzaamheden dient donderdag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!