​FNV in actie tegen supermarkt-cao

FNV voert woensdag bij het Vakcentrum Levensmiddelen in Woerden actie tegen de cao voor supermarktpersoneel, die eind vorig jaar werd gesloten. De vakbond beraadt zich bovendien op juridische stappen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

De supermarkten kwamen eind vorig jaar een nieuwe cao overeen met vakbond CNV. FNV was niet bij het akkoord betrokken, omdat die vakbond uit de onderhandelingen stapten. “Wij tekenen niet voor afschaffing van de toeslagen met slechts een kleine compensatie in het loon”, motiveerde de vakbond dat besluit. FNV kondigde toen al aan zich op vervolgstappen te beraden.

FNV is vooral ontevreden over de gevolgen van de afspraken voor jongeren. Zo gaat een achttienjarige die een contract heeft voor meer dan twaalf uur per week er volgens de vakbond een paar honderd euro op achteruit ten opzichte van vorig jaar. De loonsverhoging van vijf procent noemt FNV een ‘wassen neus’. “In de drie jaar dat er geen cao was, bedroeg de inflatie gemiddeld 1,79 procent per jaar”, aldus onderhandelaar Peter van der Put.

De cao supermarkten geldt voor zo'n 260 duizend medewerkers. Driekwart daarvan is jonger dan 23 jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!