​Decathlon: ‘Stadswinkel niet of nauwelijks winstgevend’

Decathlon opent vooral kleinere winkels in het centrum om meer mensen naar de grote winkels te trekken. “De stadswinkels zelf zullen geen of amper winst maken”, zegt ceo Eric Bodhuin van Decathlon Nederland in het Algemeen Dagblad.

Vorige week werd bekend dat Decathlon een testwinkel van zo’n duizend vierkante meter gaat openen in het centrum van Eindhoven. “De stadswinkel in Eindhoven moet meer omzet genereren voor onze big box in Best”, aldus Bodhuin.

Decathlon opent donderdag een winkel in het centrum van Rotterdam en trekt ook in de kelder van de voormalige vestiging van V&D in Den Haag. Die laatste deal was al rond voor het faillissement van de warenhuisketen. “Na het faillissement van V&D zijn we door zo’n beetje alle pandeigenaren gebeld, maar de voormalige V&D’s zijn voor ons niet geschikt”, aldus vastgoeddirecteur Rudi Wakelkamp.

Winkels van Decathlon moeten binnen twintig minuten voor minstens driehonderdduizend mensen bereikbaar zijn. De drempel voor klanten om het centrum in te gaan en te parkeren is volgens Bodhuin te hoog, terwijl ook de kosten voor Decathlon hoger liggen. “Dat werkt niet met onze lage marges.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!