​Omzetherstel voor H&M in Nederland

H&M heeft in het eerste kwartaal drie procent meer omzet geboekt in Nederland dan een jaar eerder. In lokale valuta liep de omzet met vier procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers die de Zweedse modeketen woensdag bekend heeft gemaakt.

De omzet kwam in ons land uit op ruim 1,7 miljard Zweedse kroon (187,4 miljoen euro). H&M noteerde over het vorige boekjaar in ons land nog een omzetdaling één procent in lokale valuta, ondanks de opening van vier nieuwe winkels. De keten beschikt inmiddels over 139 vestigingen in ons land.

Wereldwijd telt H&M bijna vierduizend vestigingen, die goed zijn voor 50,6 miljard Zweedse kronen aan omzet. Hoewel dat een groei van acht procent betekent, spreekt H&M van licht tegenvallende cijfers. “Dit moet gezien worden in het licht van een zeer goed eerste kwartaal vorig jaar”, aldus topman Karl-Johan Persson. De omzet van H&M nam destijds met vijftien procent toe.

Daarnaast zag H&M de winst met liefst een derde teruglopen tot omgerekend 275 miljoen euro. De retailer heeft last van de dure dollar, waardoor de inkoop relatief duur wordt. Daarnaast moest H&M meer afprijzen als gevolg van het warme winterweer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!