​NS investeert in nieuwe winkels

NS investeert driehonderd miljoen euro in nieuwe Kiosk-winkels en parkeerplaatsen. Hoeveel daarvan precies naar de winkels gaat is nog niet bekend, zegt een woordvoerder tegenover FoodClicks.

De nieuwe Kiosken komen op stations waar nu nog geen gemakswinkels zijn, maar waar dat wel wenselijk is. Afgezien van deze formule en StationsHuiskamer, wil het spoorbedrijf zijn retailactiviteiten staken, maakte het onlangs bekend. De kans is klein dat daar na klachten van de vakbonden alsnog van wordt afgezien, aldus de woordvoerder.

FNV wil dat NS zijn plannen om de stationswinkels af te stoten van tafel haalt, omdat NS Retail volgens FNV ‘de meest winstgevende tak’ van het spoorbedrijf. Bovendien zouden honderden banen op het spel komen te staan of zou personeel er in arbeidsvoorwaarden op achteruitgaan als winkels verkocht worden. Dat is volgens de woordvoerder niet het geval, omdat wettelijk is vastgesteld dat nieuwe retailers verplicht zijn de arbeidsvoorwaarden over te nemen.

NS-topman Roger van Boxtel liet eerder weten dat het verkopen van de retailactiviteiten geen groot verlies voor NS betekent. Het spoorbedrijf blijft als concessiehouder huur en een deel van de inkomsten ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!