​Hudson’s Bay wil in V&D-pand Amstelveen

Hudson’s Bay heeft de voormalige vestiging van V&D in het Amstelveense Stadshart op het oog. Dat schrijft wethouder Herbert Raat in een brief aan de gemeenteraad.

Pandeigenaar ASR heeft volgens Raat ‘diverse kansrijke scenario’s’ uitgewerkt. Met verschillende geïnteresseerde retailers is gesproken, waarvan alleen het Canadese concern bij naam wordt genoemd. De wethouder geeft aan het gebouw snel van een nieuwe invulling te willen voorzien.

Hudson’s Bay zou ook geïnteresseerd zijn in onder meer de V&D-panden in Dordrecht en Rotterdam. Eerder meldde RTV Rijnmond nog dat het winkelconcern zich alleen zou willen vestigen in steden met minstens honderdduizend inwoners. Amstelveen komt niet aan dat aantal.

Hudson’s Bay heeft bij zijn plannen in Nederland onder meer concurrentie van Topshelf, dat vier tot zes vestigingen van V&D op zijn wensenlijstje heeft staan. De Canadezen zijn verder geïnteresseerd in de locatie waar luxe warenhuis Haussmann zou komen. Hudson’s Bay is in gesprek met directeur Lodewijk Bianchi over het pand aan het Rokin.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends