​IKEA gaat eigen fietsen verkopen

IKEA biedt vanaf komende zomer naast meubels en woonaccessoires ook fietsen te koop aan. In de loop van augustus verschijnen de tweewielers in de Nederlandse winkels, zo laat de Zweedse retailer vrijdag weten.

De fiets van IKEA draagt de naam Sladda en is verkrijgbaar met meerdere accessoires. Met behulp van een kliksysteem kunnen gebruikers onder meer een fietstas, bagagedrager of fietsmand aan de fiets bevestigen. Daarnaast heeft de fiets geen ketting maar een roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem, die vijftienduizend kilometer mee moet gaan.

IKEA mikt met de fiets van 26 of 28 inch op zowel mannen, vrouwen als kinderen vanaf 12 jaar. De fiets wordt voor 699 euro verkocht. Leden van IKEA Family krijgen tweehonderd euro korting op de aanschafprijs.

IKEA is niet de eerste retailer buiten de fietsbranche die brood ziet in de verkoop van fietsen. Zo is Media Markt vorige week gestart met de verkoop van e-bikes. In tegenstelling tot IKEA maakt de elektronicaketen daarbij gebruik van bestaande fietsmerken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends