De zwarte winkel van Comme des Garçons

Na de start in Nederland in 2008 en de opening van een 'pocket store' in Amsterdam, zo'n twee jaar terug, heeft Comme des Garçons weer een nieuw concept in ons land gelanceerd. Het Japanse modelabel opende recent de deuren van zijn Black Shop aan de Zeedijk in Amsterdam.

De winkel telt 43 vierkante meter en is gevestigd op de begane grond van een voormalige galerie. Het interieur is hoogstpersoonlijk ontworpen door Rei Kawakubo, die Comme des Garçons in 1973 oprichtte. Een betonnen vloer wordt gecombineerd met witte muren en plafond. Alle kleding is in één rechte lijn opgehangen aan metalen rekken aan één kant van de winkel.

Een centrale plek in de winkel hebben drie levensgrote, zwarte sculpturen van baby's. De pasruimte en de kassa, helemaal achterin de winkel, worden daardoor een beetje aan het zicht onttrokken.

Naast kleding worden in de Black Shop ook luchtjes en accessoires van het Japanse label verkocht. Black is de goedkopere lijn van Comme des Garçons en bestaat sinds 2009. De collectie van de Black Shop wordt iedere twee maanden ververst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in